Wat doe je als Digital trainee?
Een Digital trainee bij Kyden. Iemand die enthousiast wordt van digitale innovaties en technologische oplossingen. Iemand die interimopdrachten uitvoert in Digital transformation, Service design & product development en Future business. Iemand die organisaties klaarstoomt voor de toekomst door ze te veranderen, verbeteren en nieuwe oplossingen te vinden.
Klinkt interessant, dat zeker. Maar wat doe je dan precies? Mocht je dat willen weten, dan zit je hier goed! We hebben een aantal opdrachten voor je op een rij gezet.
Patrick – Projectleider – Implementatie - Lely – 6 maanden
Lely levert innovatieve oplossingen voor de melkveehouderijsector, zoals melkrobots of geautomatiseerde oplossingen om vee efficiënter te voeren. Om deze machines te onderhouden en te voorzien van reparaties zijn losse onderdelen nodig.
Om de Lely Centers te voorzien van de juiste onderdelen is Lely een partnerschap aangegaan met een logistieke dienstverlener. Deze samenwerking betekende een fysieke verhuizing van de voorraad en een koppeling van de systemen.
"In mijn rol als projectleider outbound zorgde ik er samen met het outbound team voor dat de uitgaande stroom van goederen goed verliep. Deze implementatiefase is inmiddels achter de rug, en nu ben ik bezig met de optimalisatie van processen. Zo ben ik momenteel bezig met de ontwikkeling van een Customer Journey Map. Leuk dat mijn rol steeds verandert."
David – Projectleider - Innovatie - BDR Thermea Group – 10 maanden
BDR is het moederbedrijf van verschillende bedrijven wereldwijd die actief zijn in de klimaatbeheersing, zoals de CV-ketels van Remeha in Nederland en zonnepanelen in Spanje. BDR is druk bezig met digitalisering.
Zo wilde BDR voor alle landen in West-Europa de vereisten verzamelen voor digitale diensten voor verschillende klantgroepen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de temperatuur in je woning via Google Home of een app waarin servicemonteurs op afstand de waarden van de ketel van klanten kunnen aflezen.
"Ik heb samen met de lokale groepen customer journeys en proof of concepts gemaakt. Ook heb ik de groepen agile en scrum leren werken. De fase daarna hebben we de vereisten omgezet in diensten en heb ik geholpen met het opzetten van een nieuwe afdeling. In totaal heeft mijn opdracht 10 maanden geduurd. In die tijd is het ons gelukt om in meerdere landen de eerste diensten al op de markt te brengen. Super tof dat je zo'n concreet resultaat neerzet."
Micha – Consultant – Datastromen - ABN AMRO – 6 maanden
ABN koopt informatie (data) in en informatie stroomt door de systemen. Met die informatie wordt van alles gedaan en uiteindelijk komt het bij de klant terecht. Voorbeelden zijn eenvoudigweg "wat is de naam van een aandeel?" maar ook "wat is de koers en hoe volatiel is deze koers?".
Iedereen binnen ABN wist welke informatie hij of zij kon gebruiken van hun eigen systeem, maar weinig mensen hadden het totaalbeeld. Micha was voor zijn opdracht een 'data steward'.
"Ik keek naar de datastromen achter het beleggingslandschap. Ik heb geholpen om dit in kaart te brengen. Dit heb ik gedaan door heel veel mensen te spreken en te kijken hoe en waar we wat konden verbeteren. Aan het eind van mijn opdracht heb ik een visualisatie opgeleverd en concrete tips gegeven. Dit heb ik gepresenteerd voor ruim 100 man, en Lotte (Projects trainee bij Kyden) is nu bezig met een van deze verbeterideeën."
Britt en Anne – Consultant – Innovatie - Mosadex Groep – 8 maanden
Mosadex Groep is een totaalleverancier in de farmaceutische zorgmarkt en heeft een nieuwe strategie geschreven over hoe ze de komende drie jaar hun positie in de farmaceutische wereld kunnen versterken en behouden. Om die strategie ook echt werkend te krijgen in de organisatie, hebben ze een supportteam opgezet.
Britt en Anne maken samen deel uit van dat supportteam. Het gebeurt niet vaak dat Kyden-trainees samen op opdracht zitten, maar dit is natuurlijk wel heel leuk!
"Kort gezegd helpen wij de organisatie om de strategie te vertalen naar concrete projecten om de wereld van apothekers te innoveren. Nu zitten we in de fase waarin de projecten worden opgestart. Onze rol is het begeleiden van Design Thinking-sessies en helpen om agile te gaan werken, maar ook echt meewerken in een aantal projecten met onderwerpen die ons aanspreken."
Milou – Product Owner – User Experience Researcher – Schiphol - 8 maanden
Schiphol wil de waarde van hun producten maximaliseren om zo het werk van hun medewerkers gemakkelijker en leuker te maken.
"Samen met het ontwikkelingsteam hebben we een applicatie ontwikkeld voor een team binnen Schiphol. Als Product Owner was ik onder andere verantwoordelijk voor het vormen van een productvisie, stakeholdermanagement en het vullen van de backlog van de digitale applicaties. Ik hield me eigenlijk continu bezig met de vraag 'wat gaan we doen en waarom doen we dat?'
"Nu zit ik in een nieuwe rol als UX-onderzoeker. Ik doe onderzoek naar de behoeften van klanten en gebruikers. We proberen te ontdekken wat de pijnpunten zijn, waar die vandaan komen en wat passende oplossingen zouden zijn. Dat kan betrekking hebben op processen, maar ook op het ontbreken van de juiste tools. De bevindingen en inzichten uit het onderzoek worden omgezet in schetsen, prototypes, mogelijke backlog-items of leiden tot verder onderzoek."
Margot – Projectleider – Artificial Intelligence – LUMC – 5 maanden
De Radiologieafdeling van het LUMC heeft hoge ambities en verwachtingen over de toegevoegde waarde van Artificial Intelligence. Om AI veilig en verantwoord in de dagelijkse praktijk toe te passen, moeten een aantal (digitale) vraagstukken worden opgelost.
"Ik werkte binnen een multidisciplinair team als projectleider aan het ontwikkelen, valideren en implementeren van verschillende AI-projecten binnen de radiologische workflow. Ik ben erg geïnteresseerd in de zorg gecombineerd met Digital. Super tof dat dit samenkwam in mijn opdracht."